3:35 — We zijn open
Tel: +31(0)76 597 2300
Openingstijden
foto bovenaan homepage

Over ons

Den Hoek was ruim 90 jaar geleden al een café waar het de gehele dag door een komen en gaan van mensen was. De man met paard en wagen stopte voor een pintje, de postbode die even kwam pauzeren om een kaartje te leggen, of de leverancier van de jenever die zelf nog een borreltje nam na het werk. Gewoon binnenwandelen, wat eten, een pintje drinken en wat Praten over het actuele nieuws uit het dorp.

louis havermans
3

Den Hoek door de jaren heen

In 1922 trouwde Louis Havermans met Louisa Maas. Louis was metselaar van beroep. In 1924 kocht hij een stukje grond ter grootte van vijf aren, vlakbij het kruispunt Rucphenseweg/Pastoor van Vessemstraat. Hij bouwde hierop een huis met een schuur. In dit huis zijn ze in 1925 gaan wonen. In juli 1925 werd de beneden voorkamer na het verkrijgen van een vergunning voor het schenken en verkopen van licht-alcoholische dranken gedoopt tot “café Den Hoek”. Dit was de start van het horecabedrijf aan de Rucphenseweg 14 te Zundert.

Louis runde het metselaarsbedrijf en zijn vrouw Louisa zwaaide de scepter in het café. Hun gezin bestond uit 6 kinderen, 3 zoons en 3 dochters.

Vervolgens wordt in augustus 1932 een volledige vergunning voor het schenken en slijten van sterke drank toegekend.

Gedurende de tweede wereldoorlog was het de bekende harde periode om te overleven. Ondanks deze moeilijke tijden is in café “Den Hoek” in het jaar 1943 de voetbalclub “De Moer” opgericht, later, na het einde van de tweede wereldoorlog werd de naam omgedoopt tot “Moerse Boys”. De club had vlakbij “Den Hoek” hun voetbalveld.

Na het overlijden van Louis in 1949 zette zijn echtgenote Louisa met behulp van de 6 kinderen het bedrijf voort.

Het metselaarsbedrijf werd door de oudste twee zoons Harrie en kees overgenomen. In 1951 verhuisde dit bedrijf van de Rucphenseweg naar de Veldstraat , ook in Zundert.

In 1952 trouwde de derde zoon Jef met Rietje van Beek. Zij betrokken de ondertussen tijdelijke woning in de schuur. Moeder beheerde nog steeds het cafébedrijf. In 1954 vond er een verbouwing aan het cafégedeelte plaats, en ook in 1955 werd het woonhuis verbouwd. Later, in 1957 werd het café uitgebreid met een nieuwe toiletruimte en werd er ook een biljart geplaatst in het café.

In 1958 nam Jef Havermans het bedrijf over in huur van zijn moeder. De huur heeft na drie jaar later geleid tot een definitieve koop. Tot halverwege de zestiger jaren woonde andere gezinnen in de woning in de schuur. In 1967 werd deze woning gesloopt en werd het café uitgebreid met een feestzaal voor o.a. bruiloften en partijen , die tot dan toe in het café werden gehouden. In 1974 verliet voetbalvereniging “Moerse Boys” het café als clubhuis en verhuisden naar een eigen accommodatie bij de “Akkermolen”. In 1975 werd de feestzaal vergroot en ook kwam er een magazijnruimte bij.

Intussen was zijn zoon Louis, geboren in 1956, aan het opgroeien tot een zeer goede biljarter. Ook dochter Angela kreeg het horecaleven met de paplepel ingegoten. Louis nam samen met Diana het bedrijf in 1981 over en een deel van de feestzaal werd ingericht als biljartcentrum. Het laatste geniet landelijke en zelfs internationale bekendheid vanwege de vele top- wedstrijden die er in Den Hoek plaats hebben gevonden. Vele topbiljarters uit de hele wereld hebben hun kunsten al vertoond op de matchtafels in Den Hoek, tijdens de eredivisiewedstrijden en tijdens het bekende driebandentornooi tussen kerst en nieuwjaar. Menigmaal is de N.O.S. televisie op bezoek geweest om hierover uitzendingen te verzorgen. Daarnaast zorgden mede de kookkunsten van Diana ervoor dat het bedrijf uitgroeide tot Eetcafé.

In 1998 heeft er een grote verbouwing aan het gedeelte van het biljartcentrum plaatsgevonden. De biljartzaal is vergroot en biedt nu ruimte voor 6 biljarttafels en ook op de bovenverdieping is de woonruimte uitgebreid.

Het Den Hoek van nu is uitgegroeid tot een veelzijdig horecabedrijf. Een Eetgelegenheid met een ruim bierassortiment.

Zoon van Louis Jeroen heeft er de dimensie van bier aan toegevoegd. Hij is brouwer van beroep. Bier is voor ons een ingrediënt voor gerechten en een begeleidende drank naast gerechten. En ben je te gast voor bierproeverijen.

Familie Havermans heet je van harte welkom.

Entourage zonder mensen
1